Contact Nexans ACT2022
 
 

Γλωσσάρι

 

Αντίστοιχη εισφορά

Ποσό που καταβάλλεται από την εταιρεία επιπρόσθετα στα ποσά που επενδύει ο εργαζόμενος στο πλαίσιο του αποταμιευτικού προγράμματος για τους εργαζόμενους. Οι πληρωμές μπορούν να συμπληρώνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τα όρια που θέτει ο κανονισμός της Nexans για το Διεθνός Αποταμιευτικό Πρόγραμμα του Ομίλου.

Έκπτωση

Διαφορά μεταξύ της τιμής αναφοράς και της τιμής εγγραφής.

Μερίσματα

Ποσοστό καθαρών κερδών της εταιρείας που κατανέμονται στους μετόχους στο τέλος του οικονομικού έτους με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Διεθνές Πρόγραμμα Αποταμίευσης Ομίλου

Το Διεθνές Αποταμιευτικό Πρόγραμμα Ομίλου (γαλλικό Plan d’Épargne Groupe International ή PEGI) είναι ένα συλλογικό αποταμιευτικό πρόγραμμα που επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο, στο πλαίσιο της εταιρείας του, να συσσωρεύει ατομικές αποταμιεύσεις υπό ευνοϊκές οικονομικές και φορολογικές συνθήκες. Όλα τα ποσά που καταβάλλονται στο πρόγραμμα είναι δεσμευμένα για πέντε έτη εκτός από τις περιπτώσεις πρόωρης αποχώρησης.

Τιμή αναφοράς

Η τιμή αναφοράς = ο μέσος όρος των τιμών ανοίγματος της μετοχής της Nexans που καταγράφονται σε καθεμία από τις 20 ημέρες συναλλαγών πριν από τις 22 Ιουνίου 2022.

Τιμή εγγραφής

Η τιμή εγγραφής = 80% της τιμής αναφοράς.

Πολλαπλάσιο

Ο πολλαπλασιαστής εφαρμόζεται στη διαφορά ανάμεσα στην τιμή αναφοράς και τον μηνιαίο προστατευμένο μέσο όρο για τον υπολογισμό της απόδοσης.

Μηνιαίος προστατευμένος μέσος όρος

Ο προστατευμένος μέσος όρος είναι ίσος με τον μέσο όρο των τιμών κλεισίματος της μετοχής που λαμβάνονται μία φορά τον μήνα επί 60 μήνες. Λέγεται ότι είναι προστατευμένος επειδή εάν μια μέτρηση κλεισίματος της μετοχής είναι χαμηλότερη από την τιμή αναφοράς, θα χρησιμοποιείται η τιμή αναφοράς για τον υπολογισμό της μέσης αύξησης.

SAR

Το SAR είναι η δέσμευση του εργοδότη σας να σας πληρώσει ένα ποσό σε μετρητά (bonus) σε συγκεκριμένη ημερομηνία (26 Ιουλίου 2027* ή νωρίτερα σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης) με βάση την απόδοση της τιμής μετοχής της Nexans κατά τη διάρκεια της περιόδου διακράτησης.

*Σε ορισμένες έκτακτες περιπτώσεις, όπως είναι η προσφορά εξαγοράς για τη Nexans, τα δικαιώματα SAR μπορούν να λήξουν πριν από την καταληκτική ημερομηνία: ωστόσο, θα λάβετε την εγγύηση ότι θα ανακτήσετε τουλάχιστον την προσωπική σας εισφορά.

 
 
Nexans ACT2022

Εγγραφή


κλειστή