Contact Nexans ACT2022
 
 

Ordbok

 

Nexans tillskott

Belopp som betalas av företaget utöver de belopp som investerats av anställda som en del av en sparplan för de anställda. Betalningar kan utökas och begränsas i enlighet med regler som fastställts av Nexans internationella sparplan för anställda. (På franska: Plan d’Épargne Groupe International eller PEGI).

Rabatt

Skillanden mellan referenspris och teckningspris.

Utdelningar

Del av företagets vinst som delas ut till aktieägare då årsresultatet fastställs, vid årsstämman.

En aktiefond för anställda

En aktiefond för företagsanställda (På franska: Fonds Commun de Placement d'Entreprise eller FCPE) är delägande av värdepapper som är reserverade för anställda i ett företag.
Den är uppdelad i enheter.
När du deltar i erbjudandet placeras din investering i en fond för företagsanställda som förvärvar aktierna i ditt namn och för din räkning. Du blir då andelsägare (inte aktieägare).
Fonden för företagsanställda styrs av en förordning som föreskriver inrättandet av en förvaltningsråd för att säkerställa att den fungerar korrekt. Rösträtten som är knuten till Nexans-aktier utövas av fondens förvaltningsråd.

Ett internationellt koncernsparsystem

Ett internationellt koncernsparsystem (På franska: Plan d’Épargne Groupe International eller PEGI) är ett kollektivt sparsystem som gör det möjligt för varje anställd, inom ramen för hans/hennes företag, att samla individuella besparingar under gynnsamma ekonomiska och skattemässiga villkor. Alla belopp som betalas in i planen spärras under fem år utom i fall av förtidsinlösen.

Referenspris

Referenspriset = genomsnittet av Nexans-aktiens öppningskurser registrerade på var och en av de 20 handelsdagar som föregår den 22 juni 2022.

Teckningspris

Teckningspriset = 80 % av referenspriset.

Multipel

Multipeln tillämpas på skillnaden mellan referenspriset och det månatliga skyddade genomsnittet för att beräkna prestanda.

Månatligt skyddat genomsnittsvärde

Det skyddade genomsnittet är lika med genomsnittet av stängningskurserna för aktien som tas en gång i månaden under 60 månader. Det sägs vara skyddat eftersom om en slutkursavläsning är lägre än referenskursen kommer referenskursen att användas för att beräkna den genomsnittliga ökningen.

SAR

SAR är ett åtagande från din arbetsgivare att betala dig en kontantbonus vid ett givet datum (26 juli 2027* eller tidigare vid tidig inlösen) baserat på Nexans aktiekursutveckling under innehavsperioden.
SAR-mekanismen gör det möjligt för dig (i) att återfå åtminstone din personliga investering i euro och (ii) att dra nytta av en potentiell ökning.
Se SAR-informationen för ytterligare information om SAR-mekanismen.

*I speciella fall, såsom uppköp av Nexans, kan SAR avslutas tidigare, men i så fall kommer du att garanteras en återbetalning av din investering i euro.
 
 
Nexans ACT2022

Teckningsanmälan


stängd