Contact Nexans ACT2022
 
 

Sözlük

 

Eşleşen katkı

Çalışan tasarruf planının bir parçası olarak çalışan tarafından yatırılan tutarlara ek olarak şirket tarafından ödenen tutar. Ödemeler, Nexans'ın International Group Savings Scheme (Fransız Plan d'Épargne Groupe International veya PEGI) yönetmeliği tarafından belirlenen kurallara ve tavanlara uygun olarak tamamlanabilir.

İndirim

Referans Fiyatı ile Kayıt Fiyatı arasındaki fark.

Temettüler

Bir şirketin net karının her hesap dönemi sonunda Genel Kurul kararı ile hissedarlara dağıtılan kısmı.

Şirket çalışanı yatırım fonu

Bir Şirket Çalışanı Yatırım Fonu (Fransız Fonds Commun de Placement d'Entreprise veya FCPE), bir şirketin çalışanları için ayrılmış menkul kıymetlerin ortak mülkiyetidir. Birimlere bölünmüştür.
Teklife katıldığınızda, yatırımınız, sizin adınıza ve adınıza hisseleri devralan bir Şirket Çalışanı Yatırım Fonu'na yatırılır.
Daha sonra birim sahibi olursunuz (doğrudan hissedar değil).
Şirket Çalışan Yatırım Fonu, doğru işleyişini sağlamak için bir Denetim kurulunun oluşturulmasını öngören bir düzenlemeye tabidir. Nexans hisselerine bağlı oy hakları Şirket Çalışan Yatırım Fonu Denetim Kurulu tarafından kullanılır.

Uluslararası Grup Tasarruf Planı

Uluslararası Grup Tasarruf Planı (Fransız Planı d'Épargne Groupe International veya PEGI), her çalışanın kendi şirketi bağlamında uygun mali ve vergi koşulları altında bireysel tasarruflar biriktirmesine olanak tanıyan toplu bir tasarruf planıdır. Plana ödenen tüm meblağlar, erken tahliye durumları dışında beş yıl süreyle bloke edilir.

Referans fiyatı

Referans fiyat = 22 Haziran 2022'den önceki 20 işlem gününün her birinde kaydedilen Nexans hisse açılış fiyatlarının ortalaması.

Kayıt Fiyatı

Kayıt fiyatı = referans fiyatın %80'i.

Çarpan

Performansı hesaplamak için referans fiyat ile aylık korunan ortalama arasındaki farka uygulanan çarpan.

Aylık korunan ortalama

Korunan ortalama, 60 ay boyunca ayda bir alınan payın kapanış fiyatlarının ortalamasına eşittir. Kapanış hisse fiyatı okuması referans fiyattan düşükse, ortalama artışı hesaplamak için referans fiyat kullanılacağı için korunduğu söyleniyor.